
Jag är fortsatt nyfiken på
Chablis av årgång 2006 från
Jean Marc Brocard. Vi öppnar en flaska
Chablis Premier Cru Beauroy som
aptitretare medan en gryta
Beauf Borgougne småputtrar på spisen. Vinet har en Ljusgul färg och ur glaset kommer en doft av mineral,
grape, gult äpple, päron och en viss
blommighet. Det smakar mineral, gult äpple, päron, smör och vinet har ett avslut som lämnar en viss sötma som drar år
mandarin. Eftersmaken är elegant men inte så lång. Syran i vinet upplevs inte påfallande hög i likhet med de två tidigare
Chablierna som jag provat från samma producent. Är det något som är typiskt för viner från
Brocard detta år eller är det något som är årgångstypiskt för
Chablis 2006? Jag måste prova fler viner för att ha någon klar uppfattning. Är det någon läsare som har en uppfattning i frågan?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar