lördag 4 februari 2012

Back on the webb!

Jag har inte skrivit något på flera år. Orsaken är att jag har frågat mig själv varför man ska blogga överhuvudtaget. Flera svar har kommit upp till ytan (hårddraget):
1) Fåfänga; man bloggar för att visa upp sig för andra bloggare, med det implicita argumentet: titta vad mycket gott och udda vin jag dricker, slå det om ni kan!
2) Tävlingsinstinkt; man bloggar för att tillfredsställa vinnarskallen inom sig, om han eller hon kan skriva 300 inlägg per år så kan jag skriva 301 inlägg!
3) Exklusivitet; man bloggar för att visa upp för andra vilka dyra och poängstinna viner som dricks, matcha det om ni kan!
4) Passion; man bloggar för att det finns ett brinnande intresse för vin, ett land eller ett område! Matcha min passion om ni kan?  
Alla dessa ovan nämnda punkter var mer eller mindre orsaken till att jag skrev om vin på nätet. Den sist nämnda punkten är mest sympatisk, men kan även den vändas mot dig! Så varför väljar jag att börja om att skriva, ja, passion finns där, men också ett mer modest skäl: det är helt enkelt inte roligt att föra en vindagbok för hand, varför då inte skriva ner sina reflexioner i en blogg. Om sedan någon vill läsa så är det bara roligare!

Jag har druckit mycket bra vin under de senaste tre åren, vissa av dem vill jag dela med mig av och andra kan vi glömma. Det kommer att framgå vad som är nytt och vad som är gammalt! Ska vi se om det håller denna gång?

P.S som framgår av titeln så kommer allt fokus vara på viner från Europa. Det finns varken tid, intresse eller pengar för att greppa något annat!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klockren analys och välkommen tillbaka...

...men du glömde antalet kommentarer och statistik som del i fåfängan.

Vin online sa...

Ska bli spännande att läsa mer av dig :)
Välkommen tillbaka

MSVin sa...

Japp, kommentarer och statistik är också drivkrafter.

Och tack!