Domaine Sorin innehåller 85 procent Mourvèdre, 10 procent Carignan och 5 procent Syrah och har legat 16 månader på fat. Vinet har en rubinröd färg med rödbrun kant och en doft som är smått mogen och utvecklad. Det första som möter näsan är röda bär, stall och torkade örter. De röda bären går mot hallon, körsbär och jordgubbar och efter en stund i glaset framkommer mer torkad frukt. Vinet har en balanserad syra, inlindade tanniner och ett långt och nyanserat avslut med toner av röda bär, torkad frukt och fat. Faten är snyggt integrerade med alkoholen och är totalt upplösta i frukten. Snäppet bättre än den Bandol vi drack i förra inlägget, vid närmare eftertanke är vinet snarare annorlunda: mindre rustikt och mycket mer fruktoreinterat.
Domaine Sorin Bandol 2002, Luc & Sergine Sorin, St Cyr Sur Mer, Bandol, Provance, France
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar