Efter två dagar av tanninexercis så känns det skönt att bryta av med härligt klingande syror. Innan vi smakar av vinet så sätter jag mig ned och bläddrar i Tretusen Champagner av vår egen champagneexpert Richard Juhlin. Dels för att se om han har skrivit om kvällens vin och dels för att uppdatera mina grumliga minnen av klassificeringssystemet i Champage. Jag ska inte trötta ut er med långa haranger om vinlagstiftning utan endast konstatera att Juhlin inte har kommenterat vinet i fråga.
Druvorna till Frank Bonville Millésime kommer från byarna Avize och Oger, belägna i Côtes des Blanc, och båda två är klassificerad som 100 procent Grand Cru. Vinet har en gyllengul färg. Doften är utvecklad med toner av nygräddad Brioche, mogna gula äpplen, citrus som går mot grape, nötter och mineral. Vinet har en frisk syra som har börjat anta en viss mognad, mellanregister är väl sammansatt och avslutet är långt och elegant. Smaken har inledningsvis inslag av gula äpplen, grape och jäst och det hela klingar av med toner av nötter, honung, smör och mineral. Men tanke på vad man får betala för Grand Cru från Bourgogne så levererar Frank Bonville mycket vin för pengarna. Det är en mycket het kandidat till husets Champagne!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar